פרופ' ירון זליכה ברדיו קול חי

רוצים לשמוע עוד על תוכניות הלימוד שלנו? בואו נפגש!

פרופ' ירון זליכה, נשיא המועצה האקדמית וראש בית הספר לראיית חשבון בקריה האקדמית אונו:

"60% מהכלכלנים הבכירים במשק הם בוגרי תואר בראיית חשבון, כלכלה או מנהל עסקים"

B.A. במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות זו נקודת זינוק המקנה מגוון אפשרויות תעסוקה מתגמלות בתחומים שונים.

הקריה האקדמית אונו קיימה ביום שני ז' סיון (6.6) יום פתוח מיוחד ברדיו קול חי, בהשתתפות פרופ' ירון זליכה – נשיא המועצה האקדמית וראש בית הספר לראיית חשבון בקריה האקדמית אונו.

היום הפתוח הוקדש לתחום אקדמי אטרקטיבי במיוחד, לאנשים המעוניינים להתפתח ולצמוח בשלל ענפים במשק הישראלי: תואר במנהל עסקים עם התמחות בראיית חשבון. התואר מהווה מפתח למקצועות המבוקשים בישראל, בראשם ראיית חשבון – תחום שסובל כיום מהיצע מצומצם של רואי חשבון מוסמכים, כך שהביקוש ותנאי השכר קופצים בהתאם.

במהלך היום הפתוח הציג פרופ' זליכה את יתרונות התואר וציין כי מדובר בהכשרה אקדמית הפותחת בפני הבוגרים עולם שלם של הזדמנויות לקריירה מפרנסת ומתגמלת, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. הביקוש מתבטא בקשת רחבה במיוחד של תפקידים: סמנכ"לי כספים, כלכלנים, מנהלי רכש, אחראי תמחור, ומגוון תפקידים נוספים בשוק ההון, הנדל"ן ועוד.

עוד הדגיש פרופ' זליכה כי בניגוד לתאוריה הרווחת, תחום ראיית החשבון אינו מצריך בהכרח רקע מתמטי או כישורים מתמטיים יוצאי דופן. התכונה היחידה הנדרשת היא יכולת חשיבה מילולית ורציונלית. כשמדובר בסטודנט החרדי, שאמון על פיצוח סוגיות מורכבות, אין ספק שהוא המועמד המיידי להשתלבות בהצלחה בלימודי התואר.

הודות לאופי הייחודי שלו, ולעובדה שהוא מעניק הכשרה מקיפה וכלים פרקטיים בכל הקשור לנושאים כלכליים, שוק ההון והיבטים הקשורים לניהול נכון, תואר בראיית חשבון הפך לתחום אקדמי מוביל בכלכלה העסקית.

ההון האנושי הבכיר ביותר במשק מבוסס על בוגרי ראיית חשבון שזינקו במעלה הסולם ומינפו את התואר על מנת להגיע רחוק.

במהלך היום הפתוח עלו מגוון שאלות הנוגעות לאופי ולמסגרת הלימודים בקריה האקדמית אונו. נציגי הקמפוס החרדי בקריה האקדמית, המציין למעלה מ-20 שנה כמוביל עולם האקדמיה החרדי, הדגישו את ההקפדה על לימודים המתקיימים בהתאמה מלאה לצרכי המגזר החרדי, כולל תכנים ההולמים את ערכי המגזר והתחשבות בצרכים הייחודיים של הסטודנט/ית החרדי/ת.

בחתימת היום הפתוח הבהיר פרופ' זליכה כי הכלים הפרקטיים המוענקים לסטודנטים במהלך הלימודים, מעניקים יכולת מוכחת לניהול כספים נכון, חשיבה כלכלית מתקדמת והבנה מעמיקה של שוק ההון. כך, מקבלים הסטודנטים ערך מוסף לכלכלה נבונה גם במימד האישי והביתי.

B.A. במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות בקריה האקדמית אונו, מכין את הסטודנטים לתפקידי ניהול בכירים במגוון ענפים ותפקידים בבנקים ובחברות הביטוח השונות כיועצים פיננסים, חשבים, אנליסטים וכמובן כרואי חשבון. התוכנית מקנה ידע עסקי ופיננסי קריטי לכל חברה, ובפרט למנהלים הבכירים שלה.

התוכנית מועברת ע"י המרצים הטובים בישראל: בראש ההתמחות עומד פרופ' ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי באוצר. הסגל המקצועי כולל את פרופ' שמואל האוזר – יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר, רו"ח אלי פאר ועוד.